Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A minőség a különbség!
#AdaBau #Veszprém #Tüzérutca71

A precizitás a fő ismérvünk!
#AdaBau #Veszprém #Tüzérutca71

A precizitás a fő ismérvünk!
#AdaBau #Veszprém #Tüzérutca71

Prémium árnyékolástechnika
#AdaBau #Veszprém #Tüzérutca71

GY.I.K.

Mennyi idő alatt kapok árajánlatot?

 • Árajánlat típusától függően 5-10 munkanap.

Mik a fizetési feltételek?

 • Csak gyártás esetén az előleg 70%, a fennmaradó 30% a készre jelentést követően.
 • Kivitelezés esetén 70% előleg a fennmaradó 30% akár részszámlákra bontva.
 • Természetesen miden esetben szerződésben rögzített feltételeknek megfelelően.

Miért a Spectrum profilt válasszam?

 • Erős, tartós könnyen karbantartható kiváló minőségű és jó megjelenésű ablakrendszer. Kitűnő hang és hőszigetelés, kiváló időjárás állóság, hosszú élettartam. A fa ablakkeretektől eltérően a PVC ablak nem korhad, illetve nem vetemedik, légmentesen zár és nem szükséges a festése. A fém ablakkeretektől eltérően a PVC ablakkeretek kiváló szigetelők, télen melegen, nyáron hidegen tartják a helyiséget. Széles szín és formai választék. A műanyag ablakok nagy keménységú UV álló PVC profilból készülnek. A fokozotott stabilitás érdekében minden profilban acélmerevítések futnak.

Mi a két profil közti különbség?

Megnevezés 70-es profil 86-os profil
Beépítési mélység 70 mm 86 mm
Légkamrák száma 6 6
Üvegezés 24mm , 36 mm, 40 mm 48 mm
Hőszigetelés **** *****
Fehér igen igen
Laminált szín igen igen
Hibásműködtetésgátló igen igen
Résszellőző funkció a bukó-nyíló kivitelnél igen igen
Ár alapár felár

Milyen üveget válasszak?

 • Mivel rendkívül sokoldalúan variálható egy üveg felépítése, rétegrendje, hőszigetelési képessége, átláthatósága stb., az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb paramétereket: Mivel az átlagos nyílászárók legnagyobb felületét az üveg adja, ezért a műanyag nyílászárók hőszigetelési képességének egyik legfontosabb eleme az üveg hőszigetelési képessége. Ennek mértékegysége a: W/m2K. Ez gyakorlatilag azt mutatja meg, hogy a felület egy négyzetméteren hány watt hőenergia távozik, ha a külső és belső hőmérséklet között 1 °K az eltérés. Minél kisebb ez az érték, az üveg hőszigetelési tényezője annál jobb! Alap esetben az ún. kétrétegű 4-16-4 low-E+ArgonUg= 1.1 W/m2K üvegeket használjuk. Az ilyen rétegrendű üveg: - egy 4 mm-es síküvegből - 16 mm alu távtartóból - egy 4mm-es lágyfém bevonatos síküvegből épül fel. A két üveg közti légrés argon gázzal van töltve. A háromrétegű üvegek hőátbocsátási tényezője 0,7 W/m2K, de a távtartók növelésével ez az érték akár 0,5W/m2K értékre is leszorítható. A két üvegfelület között álosztók alkalmazása is lehetséges, ezáltal a nagyobb üvegfelületek optikailag megoszthatók. Télikertek tetőjénél és oldalfal üvegeknél egyaránt használatosak az edzett és biztonsági üvegek is. Mindkét üvegtípus lényege, hogy az üveg, törés esetén nem okoz sérülést. Az üvegek másik fontos paramétere az átláthatóság mértéke. A teljesen átlátszó üvegek használata mellett széles választék áll rendelkezésünkre a különböző katedrál, reflexiós, hő és fényvédő, valamint színezett üvegek terén is.

Vasalat? Mi mit jelent?

Minden általunk gyártott nyílászáró kiváló minőségű ROTO vagy MACO vasalatrendszert tartalmaz.

Bejárati ajtók:
A bejárati ajtók standard felszereltsége: kilincs működtetésű, 5 ponton záródó rúdzár 3 db leemelésgátlóval ellátott, 3 dimenzióban állítható ajtópánt, fúrásbiztos zárbetét. Hőhídmentes alumínium küszöb. Három furatos, rejtett csavaros, rugós bejárati ajtókilincs. Természetesen lehetőség van a magasabb biztonsági követelményeknek megfelelően kétcilinderes-,acélcsapos ajtózár stb. beszerelésére is. Nagy forgalmú helyek (pl.: lépcsőházak, közintézmények) esetében, az ajtó méretétől függően, növelhető az ajtópántok száma. A legtöbb esetben ajtó behúzó, valamint elektromos mágneszár is beszerelésre kerül, az egyedi igényeknek megfelelően.

Ablakok:
Minden általunk gyártott bukó-nyíló ablak alaptartozéka a hibásműködtetés gátló, résszellőző funkció.

Ablak vasalatok legfontosabb jellemzői:

 • Esztétikus megjelenésű sarokpánt és sarokcsapágy szerkezet
 • Szilárd, megbízható felfogatás és szerelhetőség
 • Biztonsági vasalati megoldások, betörés és kiemelés elleni védelem
 • Hibás működtetésgátló
 • Különleges vasalati felületkezelések korrózió elleni védelemmel ellátva

Zárható ablakkilincs:
Megakadályozza az ablakvasalat kívülről történő mozgatását. Előnyös kiegészítő minden biztonsági osztályban valamint nem kell aggódnunk, hogy a pár pillanatra felügyelet nélkül hagyott kisgyermek az ablakot kinyitja, kihajol, kibukik.

Zárfogadók:
Az ablakok és erkélyajtók kiemelt célpontjai a házba vagy a lakásba bejutni kívánó betörőnek. A bukó-nyíló rendszerünk már az alapverzióban is magas biztonságot nyújt. A szárny alsó peremén gombafejes rögzítőcsap található, mely bukócsapágyba zár.

Nyitásirányok:

Külső és belső nézet:

 • A fenti ábrán is látható a nyílászárókat szabvány szerint mindig pánt oldalról kell nézni. Ez a nyitásirány meghatározásánál rendkívül fontos, gyártói célszoftverek azonban nem minden esetben követik ezt le. Így a visszaigazoláson kérjük fokozott figyelemmel kísérjék.

U értékek:

 • Mértékegysége: W/m2K amely érték azt mutatja meg, hogy az egy m2-re jutó felületen egységnyi hőmérséklet változás esetén hány Watt az energia veszteség. Ebből kifolyólag ha ez a szám kisebb, annál jobb a hőszigetelési együttható.
 • Ug – Üvegre jellemző hő átbocsátási érték.
 • Ud, Uw – Teljes nyílászáróra számított hő átbocsátási érték.

Színek:

 • Műanyag nyílászáróknál az alaptest színe fehér vagy barna. Lehet kívül, belül, vagy kívül-belül színes. (Laminált fóliás) A fóliák színét egy általunk meghatározott listából tudja kiválasztani. Alapáras termék a kívül-belül fehér színű, felárat képez az egy vagy kétoldalon laminált profil.

Mivel tisztítható a műanyag nyílászáró?

 • Karbantartás egyszerű. Időnkénti szappanos vizes lemosásból és a kilincsek, zárak kenéséből áll.

Mennyi ideig tart a régi nyílászáró cseréje?

 • A beépítés ideje általában 1,5-2 óra ablakonként, melyben benne van a bontás és a beépítés is. A munka végén a törmelék lehordása további időt vesz igénybe. Egy átlagos lakás ablakcseréje mondhatjuk, hogy 1 munkanapot vesz igénybe.

Hogyan készüljek fel az ablak cseréjére?

 • A nyílászáró csere helyszínén érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni és annyi helyet hagyni a nyílászáró körül, hogy két ember kényelmesen tudjon mozogni a szerszámokkal, szerkezetekkel. (1,5-2 méter). A helyiségben lévő tárgyakat érdemes letakarni, hogy a keletkező por ne tegyen kárt bennük. Ha tudjuk, segítsük elő a szállító jármű közeli parkolását is.